Evenementen

Concert Laurens Moreno zondag 8 november 2020 15:30

Het Laurens Moreno Ensemble speelt in de kerk van Fransum op zondag 8 november 2020


Tournee Boedapest Boulevard 2020
Lage strijkers, een nieuw geluid

De traditionele, rijke Hongaarse zigeunermuziek, in een bezetting die garant staat voor een warme klank: gespeeld met twee altviolen, een cymbaal en een contrabas. Op de tournee Boedapest Boulevard 2020 brengt het Laurens Moreno Ensemble eigen interpretaties van soms eeuwenoude liederen.

Altvioliste Laurens Moreno hoorde lang geleden Hongaarse zigeunermuziek op een oude opwindgrammofoon en raakte direct gefascineerd. Graag wil ze de altviool hierin een eigen stem en een grotere rol geven. Ze studeerde aan het conservatorium bij Esther Apituley en speelde samen met onder anderen Nello Mirando en beeldend kunstenaar (en violist) Armando.

Tijdens haar avontuurlijke zoektocht naar de bron van de zigeunerklanken ontmoette Laurens de in Boedapest opgegroeide cimbalist Bandi Váradi, die bekend is om zijn delicate speelstijl. Met hem vormt ze een vast duo, dat voor deze tournee wordt versterkt door Bandi’s zoon Bandika Váradi, en de altviolist István Ruszó.

Ze nemen een antieke cymbaal en een oude grammofoon mee. De bijzondere klanken nemen de toeschouwers mee naar vervlogen tijden, maar tonen ook aan dat deze muziek nog altijd springlevend is.

– Het Laurens Moreno Ensemble: Laurens Moreno (altviool), István Ruszó (altviool), Bandi Váradi (cymbaal) en Bandika Váradi (contrabas)

– Hongaarse zigeunermuziek

– Kerk, Fransumerweg 4, 9833 TC Fransum­­­­­­­­­­

– Zondag 8 november 2020, Aanvang: 15:30
– Entree: € 15,-/ kinder­­­­­en t/m 11 jaar: € 5,-

Ivm met corona dient men de volgende regels in acht te nemen; Bij binnenkomst in de kerk moet men een mond/neusmasker dragen, deze mag af wanneer men zit. De handen kunnen worden gedesinfecteerd. Er staat hiervoor ontsmettingsmiddel bij de entree. Het binnenkomen en het direct na het concert verlaten van de kerk wordt geleid door de organisatie. Napraten kan eventueel buiten de kerk in de open lucht. Jassen mogen niet worden opgehangen op de kapstok. Kaartjes zijn alleen online te bestellen, via info@laurensmoreno.com

Meer informatie, ook over het coronaprotocol: www.laurensmoreno.com

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurens Moreno:

06-17100458 of info@laurensmoreno.com