Evenementen

Nieuwjaarsconcert 2 januari 2022 15:00 Hans Rijkmans viool-Hans Erik Dijkstra piano

Nieuwjaarsconcert 

Hans Rijkmans – viool

Hans-Erik Dijkstra – piano

Met werken van Strauss, Lehár, Schubert en Kreisler

Hans Rijkmans raakte al vroeg vertrouwd met kamermuziek en had les van Bouw Lemkes. Hij speelde oa bij de Amsterdamse Bachsolisten en als freelancer in het Nederlands Kamerorkest en Vlaams Radio Orkest. Hij gaf lessen en concerten in Ulan Batar, Mongolië en speelt verder in het Alauda- en Musicamare strijkkwartet.

Hans-Erik Dijkstra is een veelgevraagd begeleider van zangsolisten, koren en instrumentalisten, vroeger als correpetitor bij het Haags Conservatorium. Daarnaast treedt hij als pianosolist op, o.a. in de pianoconcerten van Beethoven met het Scarbo Pianistencollectief. Naast zijn drukke docentenpraktijk is Hans-Erik ook componist: onlangs werd zijn komische opera “Reintje de Vos” met veel succes uitgevoerd.

Dit concert is gratis toegankelijk voor de burgers van Fransum. Voor de overige toehoorders is de toegangsprijs €10,- Aanmelding is verplicht voor iedereen via vroedschapfransum@gmail.com